Trainingen

Linda Kamphuis biedt goede trainingen die je direct kunt toepassen in de praktijk. Of het nu gaat om medische handelingen, communicatie of intervisie. Elke training wordt in overleg op maat gemaakt.

Medisch handelen

  • Observeren en handelen (ABCD-methode)

Iedere zorgverlener kent het: je was een half uur geleden nog bij een patiënt, maar ineens is zijn of haar toestand verslechterd. Je klinische blik vertelt je : “Dit is niet goed, maar wat is er aan de hand?”

In de training ‘observeren en handelen’ leer je een methode om binnen 30 seconden duidelijk te krijgen bij welke vitale functie het probleem ligt. Resultaat:

  • Je hebt je patiënt ‘in kaart’ en weet wat je kunt verwachten.
  • Je hebt een duidelijk en helder verhaal voor de arts, zodat:
  • Je patiënt snel de juiste behandeling kan krijgen.
  • Training in specifieke onderwerpen:

Op maat gemaakte training voor specifieke, afdeling gebonden onderwerpen. Bv Longproblemen, cardiologie, katheteriseren, voorbehouden handelingen

Communicatietraining voor het hele team.

Om goed in een team te functioneren is het belangrijk om te weten waarom je reageert zoals je reageert. Bij de communicatietraining wordt gewerkt met TA( Transactionele analyse). Dit is een eenvoudig model dat je inzicht geeft in je eigen gedrag (waarom reageer ik zo), je communicatie met anderen en je kijk op de wereld.

Het is een afwisselende training van theorie en oefeningen. Hierdoor wordt het inzicht in eigen communicatie vergroot.

Intervisie.

Leren om van elkaar te leren. Op maat gemaakte training intervisie.